keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Sanomalehdistä saksittua

Savonlinnassa ilmestyvässä Itä-Savossa on artikkeli Höyryseuraakin joitakin vuosia keskusteluttaneesta Höyrylaivapuistosta. Aihe on herättänyt keskusteluakin, perinteiseen nimimerkkihenkeen. Iloisesti asiaa "paremmin" tietävät kertovat hurjia eläkkeenkertymiseen liittyviä "faktoja". Kaupunginjohtaja Laineelle pisteet nettiin tehdystä tarkennuksesta, vaikka summat kuulostavatkin hurjilta. Yhtä kaikki tähän aiheeseen palattaneen tällä foorumilla vielä pienen lisäselvittelyn jälkeen. Tästä ja Laitaatsillan telakka-alueen kehityksestä on artikkelit myös uudessa Korsteenissa.

Saman lehden toisessa numerossa kerrotaan Kalle Tihveräisen uudesta kattilasta(?) ja siihen saatavista avustuksista. Perinnelaivarekisteri ja koko perinnelaivatermi ovat myös sellaisia asioita, joista tänne jotain tultaneen kirjailemaan. Tihveräisestä ei uskaltane.

Karjalaisen kesän juttuja regatasta ei valitettavasti löydy kokonaisina netistä (olennaiset henkilöhaastattelut mieleenpainuvine kommentteineen jääneet pois), mutta höyryperheen paineista on kuitenkin regatan yhteydessä jotain kirjoitettu. Esimerkillistä sekin.

Mieleen tulee, että voisiko Höyrypursiseura kerätä talteen nämä erilaiset höyrylaivoihin liittyvät artikkelit. Tällaista palvelua on nykyään saatavilla hyvinkin helposti, rahaa vastaan toki. Asiaa pohtimaan voitaneen perustaa työryhmä. Tai jopa komitea.

5 kommenttia:

Tatu kirjoitti...

Kustantaakos tuollainen mediaseuranta kovinkin paljon? Voisihan sitä itsekin ryhdistäytyä ja repiä välillä noita pdffiksi, mutta ehkä keruu seuratasolla olisi järkevämpää.

Erityisesti nämä mainitut henkilöhaastattelut Karjalaisesta olisi hauska kaivaa esiin sopivissa tilanteissa.

.Lauri Ob. kirjoitti...

Noo.. itseasiassa ei se mitään superhalpaa ole. Mutta siinäkin kai lienee erilaisia tasoja. Ehkä parempi olisi joku portaali seuran sivuille tms. jossa voisi näitä juttuja "ilmiantaa", jotta seura voisi hankkia ne ainakin omiin arkistoihinsa. Sitten pikkujouluissa/Korsteenissa niistä joku kooste..

Karjalaisen lehtijutut kyllä pitäisivät olla vielä tallessa. Ehkä. Laivalla jossain? Pilssissä?

Tatu kirjoitti...

Nii... Se ongelmahan on varmaan just se, että saadakseen parhaat jutut talteen pitäisi peilata kaikki valtakunnan paikallislehdetkin läpi ja aika innovatiivisilla ja monilla avainsanoilla. Tietysti jo pelkästään keräämällä ihmisten leikearkistot kokoon aika ajoin voitaisiin varmaan päästä pitkälle - ja säilömällä nuo jutut muualle kuin konehuoneen arkistoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoista debattia tuolla Itukan keskusteluissa höyrylaivapuistosta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sitä "siltaa" voisi enemmin yrittää kehittää? Tällä hetkellä tuntuu, että siellä ei höyrylaivojen kannalta ole juuri kehitystä tapahtunut. Niistä telakan palveluista en sitten tiiä.

Toki on varmaa kysymys kans siitä, et ootteko valmiit maksamaan niistä mahdollisista palveluista?