maanantai 28. heinäkuuta 2008

Konehuoneen uutiset

Olin loistavassa Heikki Virenin opissa pari päivää. Yritin kysellä häneltä kaikkea mahdollista ja seuraavassa on listattu hieman tekemistä/laittamista/tarkkailtavaa alakerran kävijöille... kun siellä nykyään ihmettelijöitä riittää. Erikoiskiitokset Heikille erikoistyökalun (ohennetun tuumakokoisen kiintoavaimen) lahjoittamisesta S/S Laurille.

- Lauhduttajan pumpun kattilan puoleiseen varteen laitettiin lisää tiivistettä. Roiskuminen huomattavasti maltillisempaa. Varsi ei saa kuitenkaan käydä liian kuivana, joten kosteutta varren ympärillä syytä tarkkailla.
- Luistien ja mäntien boksien kireyttä pitää tarkkailla ja kiristää tarvittaessa. Kiristäessä tärkeää ettei kiristä vinoon. Tiivisteet pitää vaihtaa syksyn/talven aikana. Härön Eskolta voi kysellä tiivisteen perään.
- Matalapaineluistin öljyn emulsiosta pidettävä huolta. Eli poistaa vettä ja lisätä öljyä aika ajoin, jotta "kerma" pysyy hyvänä.
- Tunkkipumpun männänkansi halki. Uusi pitää yrittää teettää.
- Pelastuspumppu pyörii. Tíivisteet tosin vaativat huoltoa. Pyritimme pumppua sekä laitoimme reilut öljyt pintaan.
- Turpiinin öljyvuoto korjattu. Poistoöljyn reikä oli tukkeessa erilaisen roskan takia. Takana olevia mittalaseja tulee tarkkailla.
- Jakotukki vaatii huoltoa.
- Perähylsän vaseliini prässiä tulee pyörittää vasta koneen käydessä => vaseliini leviää paremmin.

Näin tänään. Täydennyksiä tulee, kunhan muisti palaa.

Edit: Niin piipun hatun mitat olisivat rok, jos uutta halutaan.
Edit 11.08: metri.

1 kommentti:

Tatu kirjoitti...

Joo, eipä tullut taaskaan sitä hattua mitatuksi. Mutta onneksi sain sen laitettua paikoilleen ennen viime torstain illan ja yön kaatosadetta.

t. nimim. Edellinen reissu alkoi konehuoneen kuurauksella.