keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kulissien takaa

Talviunen jälkeen oli taas aika ryhtyä tositoimiin ja aloittaa kunnossapitotyöt tulevaa purjehduskautta varten.Vaikka mitään suuria urakoita ei ole tälle vuodelle suunniteltu riittää tekemistä aina ja loputtamasti.Sateisesta ja ei koko ajan niin sateisesta kelistä huolimatta aikaan saatiin paljon puhetta ja tekoja.

1. Matalapaineluisti: Takakäynnillä on ilmennyt outoa liikehdintään matalapaineluistin kulissikivessä. Syytä yritettiin ensin selvittää katsomalla luistikaapin sisään, koska oletus oli luistin löystyminen. Ammattimiesten ja kaikkien muiden koputteluiden jälkeen todettiin, ettei vika ole siellä vaan muualla.
Seuraavaksi pohdittiin kulissikiven kuntoa, jonka vuoksi se irroitettiin tarkistusta ja puhdistusta varten. Onneksi mitään murtumaan tms. ei löytynyt. Mutta vian etsintä jatkuu...


Kulissikivi


Viime Karvalakkiregattassa vinssi ei pyörinyt ja syyksi epäiltiin mäntien kiinniruostumista. Kannet avattiin (jo todettiin että oltiin kerrankin oikeassa) ja sylinterit sekä luistit täytettiin dieselillä ja sylinteriöljyllä. Katsotaan mitä käy.

Tekemistä onneksi jäi ja sitä jatketaan kevään aikana. Kuten aikaisemmin blogissa todettiin: "Kaikki mitä teet, tee tervalla vaan"

Ammattimies vinssin sylinterikansien kimpussa
Tommi poistanut ilmanvastuksena toimineen korsteenin - uusi kuulemma tilattu ja nokikaappi uusittaneen kanssa.
Nalle Tihveräinen kesän kuumin sinkkulaiva?
Kohta vapaata vettä. Kuka liikkuu ja milloin liikkuu?Ei kommentteja: