perjantai 3. toukokuuta 2013

Hiirenkorvia?

Ei vielä tällä kertaa kuten viimeksi http://laurilaiva.blogspot.fi/2009/03/hiirenkorvia.html

Kovasti yrittää kevät tuloaan myös Laitaassa. Eräät komposiittivarustamot laittoivat jo veden kattilaan ja tulet alle. Elämä on helppoa puulaivassa. Ensin särjetään jäät ja sitten päät.

Rautalaivapuolella kunnostukset jatkuivat. Tuleva katsastus (ei edelleenkään elokuva http://laurilaiva.blogspot.fi/2009/06/katsastus.html http://www.youtube.com/watch?v=xh8ww2lS3DQ) tarkoittaa erityistä huomiota kattilan huoltoon.  Viime vuosien aikana onkin kattilan peruskuntoon kiinnitetty huomiota mm. keittämisen (http://laurilaiva.blogspot.fi/2011/10/kattilankeitto.html), venttiilien ja pinnapulttien huoltamisen osalta (http://laurilaiva.blogspot.fi/search/label/pinnapultti).

Alkuperäisenä tarkoituksena oli vaihtaa tänä vuonna myös kattilan eriste, mutta aikatauluhaasteiden (ja lonkeroporukan) vuoksi se jäi tekemättä. Nokikaappi ja kattilan pääty saivat kuitenkin uutta alumiinipronssimaalia pintaan ja ilme sen kuin paranee.

Pakettiin lisätään vielä uudet vesilasit, uudet pinnapultit ja kunnostettu rykipumppu (http://laurilaiva.blogspot.fi/2013/01/projektit-vol-02.html) niin varustajien kelpaa astella valmiiseen laivaan pohtimaan messingin kiillostusta.

Komposiittilaiva on hyvä jää laiva. Ylöslämmitys.

Islossning. Kevät.

Kirkkaasti kovempaa.

Keväinen sää yllättää redarin joka kerta.

2 kommenttia:

Pikku-Kalle kirjoitti...

SkdHPSsän yhtyneet komposiittimiehet kävi kuitenkin jalluporukalla poliittisia vappupuheita kuuntelemassa torilla laivalla...

Anonyymi kirjoitti...

Oliko punainen lippu tangossa? Miten raittiusaate?