perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ajattele millä ajat


Venemessuilla oli lonkerojen ohessa hyvä jatkaa keskustelua laivan tulevasta remonttitarpeesta. Varsinkin koneen ja kattilan suhteen on tulevina vuosina odotettavissa suuritöisiä korjauksia. Tästä syystä on vaihtoehtoisiakin ratkaisuja otettava huomioon, koska yksittäisen laivanvarustajan resurssit ovat loppujen lopuksi aika rajalliset.

Venemessuilla tutustuimme mm. Volvon (mainos?) sisämoottorimalleihin, joita aikaisemmin myös höyrykoneenhoitajakurssilla suositeltiin. Itse kurssilla emme valitettavasti päässeet tutustumaan varsinaiseen dieselöintiprosessiin, mutta asiasta paremmin tietävät tahot ovat vakuuttanet sen olevan hyvinkin nopea toimenpide. Katsotaan, sano.

Käyntiäänihän noilla hurjimuksilla on vähän kovanlainen, mutta kyllä tosimiehet sanovat sen olevan vaivan arvoista. Miksi kukaan formuloitakaan muuten kävisi katsomassa..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hirmuista voi hirmuista sanoi
Juho Kusti Paasikivi.

Kyllä oli Presidentilllä kovat ajat, mutta näyttää ne olevan höyrylaiva varustamoillakin, koska kipparit päästävät edes päiväuniinsa moisia perämoottori juttuja.

masinisti evp

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogikirjoituksen vakavuusastetta pohtiessa kannattaa kiinnittää huomio julkaisupäivämäärään.