sunnuntai 30. elokuuta 2009

Perillä

That's all folks.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minua harmittaa, oikein totta. Kun Lauri on ollut pysäköitynä tuohon muutaman kilometrin päähän ja minä en ole sitä tiennyt.
Olisin viivana pinkonut katsomaan. Nyt Lauri voi olla jo huitsin nevatassa, koska vaikuttaa siltä, että tämä on nauhoitettu juttu.
Kyllä joku olisi voinut vihjaista, edes vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti elokuun 8:nen päivän paikkeilla ilmeisesti tämä vierailu tehtiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäköhän täällä nyt höpistään? Pettääkö suomalainen terveydenhoitojärjestelmä?

Anonyymi kirjoitti...

Suomennetaan, s/s Lauri on kuvassa kinnitetty Helsingin satamaan. Olisin käynyt katsomassa jos olisin tiennyt milloin näin tapahtui.
Tosikot kyllä yrittävät vaimentaa kirjoittajat. Mutta toivottavasti se ei onnistu.

Anonyymi kirjoitti...

No voi hyvät hyssykät! S/s Lauri saapui tuohon 30. Elokuuta ja on varmaan vieläkin siinä.
Mikä ihmeen nauhoitettu juttu???

Mikko kirjoitti...

Vaivaako kirjoittajia keripukki vai muu puutostauti, kun on niin kummalliset jutut..?

Anonyymi kirjoitti...

No,johan heräsi höyryharrastajat.
Ei ole näkynyt älyllisiä eikä älyttömiä kommentteja kovin monta.

Piti kirjoittaa hiukan arvoitukia ennekuin väki havahtui.

Yksi kirjoittaja suositteli minua hakeutumaan hoitoon, hoidon laatu tosin jäi arvoitukseksi.
Toinen arveli puutostaudin iskeneen kirjoitajiin.
Kolmannelta sain aivan asiallista tietoa Laurin olinpaikasta. Siitä kiitos hänelle
Ai juu se nauhajuttu, tapahtumat kuvataan eriaikaan ja näytetään myöhemmin. Näin ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa tehty, minun arvailustani huolimatta.
Suurinpiirtein suorana lähetyksenä on sivut julkaistu.

A- kirjoitti...

Kuules eldari, voit varmasti olettaa blogin kellonaikojen pitävän paikkansa. Tarkkuutta tarkkuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kuvan alla näkyvä aika kuvaus- vai blogiin syöttöhetki?

Tatu kirjoitti...

Älkäähän nyt hyvät anonyymit kuumentuko suotta. Kellonajat blogissa pitävät yleensä paikkansa. Joskus kuitenkin tekniset ongelmat johtavat siihen, että joudutaan lisäämään ns. paikkoja. Tällöin ensimmäinen postaus ei tulekaan läpi keinumisen, halkojen loppumisen tms. kriisin takia. Muuten ajopäivitykset pyrkivät olemaan mahdollisimman reaaliaikaisia.

Oma lukunsa sitten ovat erilaiset reportaasit, joihin tyypillisesti liittyy runsaammin tekstiä, ajoittain jopa analyysia.

Kiitos kaikille lukijoille aktiivisesta seurannasta ja kommentoinnista. Pidetään mielessä, että höyrylaivailu on paitsi kivaa, myös tyylikästä. Pyritään pitämään sama henki yllä myös bloggaillessa & kommentoidessa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minäkin ottaisin osaa tuohon aika kysymykseen. Nykyisenä kiire- aikana aikaa mitataan sekunnin tuhatosissa, on niin kiire.
Kerron pienen tarinan ajalta ennen kiirettä. Oli sota-aika, kaikesta tavarasta kauhea puute myös kelloista. Laivamiehillä oli taskukelloja, ei tietenkään kaikilla, päälliköllä ja konemestareilla yleensä oli. Radioita ei paljon laivoissa ollut tuskin Laurillakaan. Vajavaisesta varustuksesta huolimatta Lauri hinasi proomuletkoja jatkuvasti, jotta VR:n höyryhepot saataisiin pitettyä liikenteessä. Kuusi tuntia töitä kuusi lepoa. Vahdin vaihto kello kuusi ja kaksitoista
Siihen kelloa tarvittiin ei juuri muuhun. Lauri tuli satamaan aina aikataulun mukaisesti. Aikataulun määräsi sää, sumu myrsky vasta-
tai myötätuuli. Kaikesta huolimatta uskon, että s/s Lauri vietti parhaimmat vuotensa juuri näinä vuosina. Kiitos Tatu ja Lauri ob rennosta suhtautumisesta meihin anonyymeihin. Mukava harrastus tämä kirjoittelu minulle on ollut. Tiedän kyllä, että login päälliköllä on paniikkinappula jolla voi tarvittaessa laskea painetta ja siirtää sopimattomat jutut bittien manalaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihaillut tuota Laurin valonheitintä, onko laite hiilikaari ja mahdollisesti alkuperäinen?
Minulla on muistikuva hiukan toisenlaisesta valonlähteestä, voin kyllä muistaa väärin. Yleensä ne olivat sylinderin muotoisia, vaakatasossa pituus noin 1/2 metriä.
Mahtaako kukaan osata tai haluta vasta.

Tatu kirjoitti...

Aika hyvä kysymys, mutta äkkimuistikuvalta taitaa kuitenkin olla aivan hehkulankatekniikkaa.

1930-luvun valokuvissa, joita on mm. Lauri-kirjassa, näkyy hiukan toisenlainen valonlähde. Nykyinen lienee 1950-luvun alkupuolelta.